Dubbel glas biedt betere bescherming

Dubbel glas biedt betere bescherming

Bij vrijwel alle nieuwbouwhuizen wordt er tegenwoordig voor gekozen om dubbel glas te gebruiken. De voornaamste reden hiervan is dat het beter is voor het milieu. Dubbel glas bestaat namelijk uit twee glasplaten waar lucht tussen zit. Dit zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou niet makkelijk naar binnen komt. Doordat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat, is de kans een stuk kleiner dat uw glas sneuvelt.

Het verschil

Waar dubbel glas dus bestaat uit twee glasplaten, bestaat enkel glas uit slechts één glasplaat. De isolatie is minder en voor enkel glas is daarnaast niet veel moeite nodig om het te breken. Vandalen zijn dan ook maar wat blij wanneer zij te maken krijgen met enkel glas. Dit is namelijk met een simpel elleboogje al in te tikken en dat is bij dubbel glas niet het geval.

Overweeg vervanging

ruit-kapotWanneer u in een verouderd huis woont, is het goed denkbaar dat uw woning nog beschikt over enkel glas. Enkel glas breekt dus veel sneller bij vandalisme en ook inbrekers zijn dol op woningen met deze enkele glassoort. Zonder al te veel moeite zijn zij namelijk binnen de kortste keren in uw woning. Mogelijk moet u er toch eens over na gaan denken om het enkele glas te vervangen door dubbel glas. Dit biedt meer bescherming tegen vandalen en inbrekers en daarnaast isoleert het een stuk beter, waardoor uw stookkosten maandelijks behoorlijk achteruit gaan.Call Now Button