Glassubsidie 2015

glaszetter leiden

Glassubsidie 2015

In 2015 is er een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen, maar wat houdt deze precies in? Omdat subsidieregelingen vaak onoverzichtelijk en complex in elkaar steken, leggen we kort en bondig uit wat precies de praktische werking is van deze subsidieregeling.

Voor wie is de subsidie bedoeld?

De subsidie is bedoeld voor iedereen die wil investeren in energiebesparende maatregelen. Het verdient echter wel opmerking om hier te vermelden dat op gemeentelijk niveau besloten wordt hoe de subsidie exact vorm krijgt, en of de subsidieregeling überhaupt in de gemeente van toepassing wordt gemaakt.
De subsidieregeling is dus niet in elke gemeente van toepassing, en in de gemeenten waar hij wel van toepassing is kan de gemeente zelf bepalen wie er voor de regeling in aanmerking komt, met als gevolg dat de wet- en regelgeving per gemeente verschilt.

Hoe hoog is de subsidie?glaszetter leiden

De hoogte van de subsidie is eveneens iets wat door de gemeente zelf moet worden besloten. De ene gemeente doet helemaal niet mee met de regeling, een andere keert een heel laag bedrag uit en een derde doet er weer fanatiek aan mee. Het hangt van de gemeentelijke budgetten en visies af hoe men hier mee omspringt.
Gelukkig is er voor de overzichtelijkheid de website energiesubsidiewijzer.nl waarop alle subsidies per woonplaats zijn na te lezen. Je hoeft dus niet zelf alle websites van de overheid uit te pluizen om na te gaan of je recht hebt op subsidie. Het blijft echter een onoverzichtelijke keuze om de regeling niet gewoon landelijk te regelen zodat de regels voor iedereen gelijk zouden zijn.Call Now Button