Glaszetter geeft tips voor het schoonhouden van ramen

Glaszetter geeft tips voor het schoonhouden van ramen

Het schoonmaken van ramen van een woning wordt door veel mensen als een vervelend klusje ervaren. Er komt namelijk behoorlijk wat bij kijken en vaak zitten er veel ramen in een woning. Om de boel netjes te houden, moet u deze eens in de zoveel tijd schoonmaken. Niet alleen van binnen, maar vooral ook van buiten. Maar hoe kunt u uw ruiten nu het beste schoonhouden? Onze glaszetter heeft enkele tips voor u opgesteld.

Regelmatig vuil verwijderen

De ramen aan de buitenzijde van uw woning zijn een stuk sneller vies dan de binnenkant van de ramen. En dat is ook logisch, aangezien de buitenkant wordt blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. De buitenzijde van een ruit zit vaak bedekt met kleine korreltjes zand en andere rommel. Dit vuil is niet altijd even goed zichtbaar. Om uw ramen goed schoon te houden, doet u er goed aan deze zandkorrels regelmatig van uw ruit te verwijderen. Dit kunt u simpelweg doen door met een tuinslang uw ruiten schoon te spoelen. Op deze manier stroom het zand eraf en is uw raam al een stuk schoner.

Weinig schoonmaakmiddel

Om uw ramen goed schoon te houden, doet u er goed aan om zo weinig mogelijk schoonmaakmiddel te gebruiken bij het wassen van de ramen. Hoe meer schoonmaakmiddel u gebruikt, hoe groter de kans dat er strepen op uw ruit ontstaan. Een beetje schoonmaakmiddel is niet erg, maar zorg ervoor dat het nooit teveel wordt.

Zorgvuldig schoonmaken

Wanneer u niet te vaak uw ramen schoon wilt maken, is het volgens een glaszetter zaak dat u zorgvuldig te werk gaat bij het schoonmaken. Zorg dat u het water en het schoonmaakmiddel altijd goed van de ruiten haalt met behulp van een trekker. Vergeet ook de kozijnen na afloop niet droog te maken met een droge doek.Call Now Button