Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?


Heeft u nog enkel glas in uw woning? Dan is het zeker het overwegen waard dit te vervangen door dubbel glas. Wanneer u deze mogelijkheid bekijkt, valt het u al snel op dat het een hele investering is. Dat is inderdaad het geval. Hierdoor schuiven veel mensen het vervangen van enkel glas voor zich uit. Niet verstandig, want dubbel glas heeft namelijk heel wat voordelen. Bent u benieuwd wat nu precies de voordelen van dubbel glas zijn? Deze glaszetter licht er in onderstaande tekst een aantal uit.

Betere isolatie

Het grootste voordeel van dubbel glas is dat het uw woning een stuk beter isoleert. Dubbel glas bestaat namelijk uit twee glasplaten met daartussen een laagje lucht. Hierdoor blijft de warmte op koude dagen beter binnen en kan koude lucht niet makkelijk meer naar binnen. Enkel glas isoleert een stuk minder, aangezien dit slechts bestaat uit één enkele glasplaat. Dubbel glas heeft daarnaast een isolerende werking voor wat betreft geluid. Met dubbel glas hoort u namelijk een stuk minder geluiden van buiten dan met enkel glas.

Energierekening gaat omlaag

Enkel glas vervangen door dubbel glas is een behoorlijke investering. Op de lange termijn betaalt dit zich echter wel weer terug. Waarom? Omdat u met dubbel glas veel minder moet stoken dan met enkel glas. Dit is natuurlijk een logisch gevolg van de betere isolatie van uw woning door dubbel glas. Met dubbel glas kunt u uw thermostaat dus gerust een paar graadjes lager zetten.

Minder snel beschadigd

Doordat dubbel glas bestaat uit twee glasplaten is het een stuk steviger dan enkel glas. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat het glas bij een klein tikje al sneuvelt. Doordat dubbel glas sterker is, beschermt het uw woning dus ook beter tegen inbraak. In plaats van één glasplaat moeten er immers twee glasplaten ingetikt worden. En dat gaat natuurlijk een stuk lastiger.

Subsidie voor dubbel glas

Overweegt u om enkel glas te vervangen door dubbel glas? Bekijk dan eerst eens of u in aanmerking komt voor subsidie. Sommige gemeenten verstrekken namelijk subsidie aan mensen die enkel glas vervangen door dubbel glas. Is dat in uw gemeente ook het geval? Dan krijgt u dus een bijdrage van de gemeente voor de aanschaf van dubbel glas. Hierdoor wordt het financieel gezien natuurlijk een stuk aantrekkelijker.Call Now Button