Neem contact op
Veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.
Zoals de naam van dit type glas al doet vermoeden, houdt zonwerend glas het zonlicht buiten uw woning. Het idee achter dit type glas is dat er een extra laagje op de buitenzijde van de ruit wordt aangebracht. Dit laagje weerkaatst het zonlicht, waardoor er minder warmte bij uw woning naar binnen stroomt. Zonwerend glas is niet per definitie de beste oplossing, wanneer u een woning koel wilt houden. Ook in de herfst en winter zal uw woning immers koeler zijn bij het gebruik van deze glassoort. Daarbij kan zonwerend glas licht uit de woning wegnemen, waardoor het iets donkerder is.
Gelaagd glas is, zoals u wellicht al verwachtte, opgebouwd uit een groot aantal laagjes. De opeenstapeling van deze laagjes maakt dat gelaagd glas een van de sterkste glassoorten is. Het kost ontzettend veel moeite om een dergelijke ruit open te breken. Niet voor niets wordt gelaagd glas ook wel veiligheidsglas genoemd. Overigens verschilt het per type gelaagd glas, hoeveel laagjes folie er gebruikt worden. Een glaszetter kan u hier meer over vertellen. Het glas wordt onder meer gebruikt voor een glazen overkapping of bijvoorbeeld een serre, welke tegen uw woning aan kan worden geplaatst.
Condensvorming kan een grote ergernis vormen voor huishoudens. Niet voor niets, want het vocht wat hierbij op de ruit ontstaat zou in de kozijnen hiervan kunnen trekken. Het schilderwerk wordt hierbij aangetast en uiteindelijk zal er houtrot ontstaan. Iets wat ertoe leidt dat het volledige kozijn vervangen moet worden. Reden genoeg om condensvorming op de ruit zo goed mogelijk te voorkomen. Vaak begint dit bij het dichten van kieren rondom de ruit. Probeer roosters daarbij dicht te houden in de ochtend. Wanneer het buiten warmer wordt, kunt u het rooster alsnog openen. Condens is het gevolg van het botsen van warme en koude lucht.
Bij de aankoop van glas zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welk type glas is het meest geschikt? Wat is de U-waarde van de ruit en het bijbehorende kozijn? Enzovoorts. Kijk ook naar de keurmerken die aan de ruit zijn toegekend. Hierbij is het voornamelijk van belang om te letten op het KIWA-keurmerk en KOMO-keurmerk. Het KIWA-keurmerk zegt iets over de isolerende werking van het glas. Wanneer het KIWA-keurmerk aan een ruit wordt toegekend, dan heeft deze standaard ook het KOMO-keurmerk. Dit betekent dat het glas voldoet aan het bouwbesluit. Een derde keurmerk om naar te kijken, is de CE-markering. Dit bewijst dat het glas voldoet aan de Europese richtlijnen voor ruiten.
In de basis is het mogelijk om te boren in glas. Houd er rekening mee, dat sommige glassoorten erg kwetsbaar zijn. Daarbij zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat boren in glas kan leiden tot tocht. Iets wat condensvorming op de ruit kan veroorzaken en daarbij een negatieve invloed heeft op de isolatiewaarde van uw woning. Ook kan het boren in glas de stabiliteit van de ruit in gevaar brengen. Het maakt het voor inbrekers makkelijker om de ruiten in te gooien of los te breken. Tot slot heeft u voor het boren in glas een speciale glasboor nodig. Veel mensen hebben deze niet standaard in huis.
De gemiddelde levensduur van dubbelglas ligt op ongeveer 20 jaar. De kans op lekkage wordt steeds groter, naarmate uw glas ouder wordt. U kunt de kans op lekkage via het glas verkleinen door uw glas op de juister manier te laten plaatsen.
Wilt u de leeftijd van uw glas achterhalen? Dit kunt u doen door naar de code binnenin de spouw te kijken. Hieraan staat de productiedatum vermeld.
Het is altijd mogelijk dat er krassen in uw ramen ontstaan. Gelukkig kan dit in veel gevallen nog gerepareerd worden. Wilt u uw glasschade laten repareren in Leiden? Neem dan direct contact met ons op!