ClickCease

Besparen door HR++ isolatie glas

Neem contact op

Energie besparen

In veel woningen wordt nog altijd gebruik gemaakt van enkel glas of Thermopane. Echter is er vanaf nu ook HR++ isolatieglas! Langzaam maar zeker wordt dit HR++ glas steeds bekender en dat komt voornamelijk door de mogelijkheid om te gaan besparen. Weet u al hoe dit komt?

Beter isoleren is geld besparen

Enkel glas of Thermopane werd vroeger veel gebruikt. Het is zelfs een grote kans dat in een woning die voor 1995 gebouwd is, nog altijd de eerste generatie dubbel glas is aangebracht.Bespaar energie Hierdoor werd al meer warmte behouden, dan bij enkel glas. Echter met HR++ isolatieglas is de verandering nog groter. Het glas zorgt ervoor dat de ruimte voor maar liefst 50% extra geïsoleerd zal worden. Hiermee is HR++ isolatieglas voor nu de beste generatie dubbel glas. De warmte zal langer in de ruimte blijven waardoor u minder hoeft te stoken dan normaal.

Met HR++ isolatieglas kan gemiddeld 140 euro per jaar bespaard worden op de energierekening. Wat zou u doen met dat geld? Daarnaast heeft HR++ isolatieglas een U-waarde die ongeveer 1,1 bedraagt. Het is bekend dat hoe lager de U-waarde is, des te beter de warmte behouden zal worden. De eerdere generaties glas hadden een U-waarde van 2,8 en in het geval van enkel glas bedroeg de U-waarde zelfs 5,8.
De nieuwste variant die zorgt voor nog meer warmtebesparing is eindelijk verkrijgbaar. Kies ook voor HR++ isolatieglas en houd de warmte in uw kamer!

HR++ glas levert een flinke besparing op

Onderstaande tabel toont u de besparing, die de keuze voor nieuwe HR++ ruiten in huis u op kan leveren. Des te beter de ruiten in huis zijn, des te hoger is logischerwijs ook de besparing. Het is niet per definitie de verstandigste keuze om voor de beste ruiten te kiezen, daar het mogelijk lang duurt om de investering in deze ruiten terug te verdienen. De overstap van HR++ glas naar triple glas levert bijvoorbeeld een veel kleinere extra besparing op, dan de overstap van dubbelglas naar HR++ glas.

[table id=1 /]

HR++ glas

Besparen met HR+++ (triple glas)

Houd er rekening mee, dat de exacte besparing die HR++ glas u op zal leveren afhankelijk is van verschillende factoren. De besparing is zodoende indicatie.

De tabel uit de vorige alinea toont u dat de U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, gemiddeld genomen onder 1.0 ligt. Des te lager deze U-waarde is, des te beter is de isolerende werking van de ruit. Houd er rekening mee, dat de U-waarde niet alleen bepaald wordt door het type glas dat u kiest. Ook het kozijn kan hierop van invloed zijn. Een houten kozijn heeft bijvoorbeeld een lagere U-waarde, dan een kozijn van kunststof. Bij een kunststof kozijn is de kans op tocht kleiner, waardoor er minder warmte uit uw woning stroomt.

Zoals eerder aangehaald werd, levert de besparing van HR++ glas naar triple glas u relatief weinig op, in vergelijking met de overstap van HR glas naar HR+++ glas. Het kan verstandig zijn om voor uzelf uit te rekenen, welke besparing een ander type glas u oplevert. Op basis van deze besparing kunt u achterhalen hoe lang het duurt alvorens u de investering in het nieuwe glas volledig heeft terugverdiend. Een glaszetter kan u helpen bij het bepalen van de rendabiliteit van de keuze voor een nieuw type glas.

Kan ik subsidie krijgen voor het vervangen van mijn ramen?

Door te investeren in een nieuwe ruit, verbruikt u minder energie. Op deze manier wordt het klimaat en milieu minder zwaar belast door uw huishouden. Het maakt dat u in aanmerking kunt komen voor een subsidie. Deze subsidie wordt aangeboden vanuit de landelijke subsidieregeling voor isolatie. Let op, u dient in ieder geval twee verbeteringen door te voeren in de isolatie van uw woning, om in aanmerking te komen voor een subsidie. Daarbij verschilt de hoogte van de subsidie per type woning. De eigenaar van een tussenwoning krijgt bijvoorbeeld minder subsidie dan die van een vrijstaande woning. Daarbij is de subsidie eenmalig.

Wanneer u een verbetering door wilt voeren in de isolatie van een nieuw aangekochte woning, kunt u vaak extra geld lenen bij uw hypotheekverstrekker. Over het algemeen is dit niet meer dan 6 procent, waarbij het maximum gesteld is op 9.000 euro.

Hoe weet ik welk glas ik nu in huis heb?

Of de investering in nieuwe ruiten voor u interessant kan zijn, hangt van verschillende factoren af. Een belangrijke eerste stap is het achterhalen van het type glas dat u nu in huis gebruikt. Er zijn verschillende manieren om dit te achterhalen.

HR++ Glas

Een van de mogelijkheden die u heeft, is het bekijken van de aluminium strip rond de ruit. Op deze strip vindt u vaak een code, die u vertelt welk type glas u gebruikt. Voor deze code staat vaak HR, HR++ of zelfs HR+++.

Naast het bekijken van de code op de aluminium strip, kunt u ook een vlamtest uitvoeren. Hierbij houdt u een lucifer of aansteker op circa 5 tot 10 centimeter bij de ruit vandaan. Als het goed is ziet u vier vlammetjes. Hebben deze vlammetjes een overeenkomende kleur? In dat geval heeft u dubbelglas. Heeft het tweede vlammetje een andere kleur? In dat geval heeft u momenteel HR glas. Dit kan HR glas zijn, maar ook HR+ of HR++ glas.

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van HR++ glas?

Bij het vervangen van uw bestaande ruiten voor HR++ glas zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zorg er bovenal voor, dat de nieuwe ruit hetzelfde formaat heeft als de bestaande ruit in het kozijn. Zo hoeft het kozijn zelf niet vervangen te worden. Uiteraard kan het lonen om een oud houten kozijn te vernieuwen en te vervangen voor een kunststof kozijn.

Houd ook rekening met de draaiing van uw ramen. In sommige gevallen kan HR++ glas niet geplaatst worden in een raam die u kunt draaien. Mocht dit ook voor uw woning gelden, dan vervangt u enkel de ruiten waarvan het raam niet draait om geld en gas te besparen.

Tip: schakel onze glaszetter in Leiden in, om u te laten adviseren over de keuze voor een nieuw type glas. Onze glaszetter kan direct voor u bekijken, of uw ramen geschikt zijn voor HR++ glas of een ander type ruit.

 

 

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Het laatste nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Menu
Call Now Button