ClickCease

Inbraakwerend glas: werkt dit echt?

Neem contact op

inbraakwerend glas

Voor veel mensen behoort een inbraak tot een van hun grootste nachtmerries! Gek is dat niet, want inbrekers gebruiken steeds meer geweld om woningen binnen te dringen en bewoners afstand te laten doen van hun waardevolle voorwerpen. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de kans op een inbraak te verkleinen. Een van deze mogelijkheden is het gebruik van inbraakwerend glas. Heeft u inbraakwerend glas al eens overwogen voor het verbeteren van de beveiliging van uw woning? In dit artikel vertelt onze glaszetter uit Leiden meer over de werking van dit materiaal.

Wat is inbraakwerend glas?

Bij inbraakwerend glas denkt u wellicht als eerste aan een heel dik type glas. In de praktijk blijkt dit glas helemaal niet zo dik te zijn! De kracht van deze glassoort zit in het feit, dat het materiaal is opgebouwd uit verschillende lagen. Tussen de ruiten bevindt zich een inbraakwerend folie, die het breken van het glas tegengaat. Zo is het vrijwel onmogelijk om een kei door de ruit te gooien. Er zal weliswaar schade aan de ruit ontstaan, maar het glas breekt niet. Een inbreker kan de woning hierdoor niet direct binnen komen. Houd er rekening mee, dat ook dit glas bij veel geweld open te krijgen is.

Hoe werkt het?

Zoals reeds beschreven werd, is inbraakwerend glas opgebouwd uit verschillende lagen. Juist deze lagen maken dat het glas zo sterk is. Het folie tussen het glas zorgt dat het glas bij een inbraakpoging bij elkaar wordt gehouden. U herkent het glas wellicht uit winkels, waar dit ook vaak gebruikt wordt. Op het moment dat er iets tegen de ruit gegooid of geslagen wordt, zal deze weliswaar schade oplopen maar niet in stukken uiteenvallen. Niet alleen prettig om een inbraak te voorkomen. Ook verkleint u het risico op letsel, wanneer uw kind bijvoorbeeld een bal tegen de ruit schiet. Zo heeft het glas een dubbele werking.

Welke soorten inbraakwerend glas zijn er?

Inbraakwerend glas wordt in verschillende uitvoeringen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een helder type glas, een ruit met daarin een klein patroon van vierkantjes, enzovoorts. Vaak heeft de vormgeving van het glas te maken met de manier waarop de ruit is opgebouwd. Onze glaszetter uit Leiden kan u hier meer over vertellen en tevens een aantal voorbeelden laten zien van het glas. Het geeft u een goed beeld van hetgeen mogelijk is, wanneer u de kans op inbraken en ongelukken wilt verkleinen.

 

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Het laatste nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Menu
Call Now Button