ClickCease

Wat houdt het glaszetters beroep in?

Neem contact op

glaszetter

Zoals de naam van het beroep al doet vermoeden is een glaszetter veelal bezig met het plaatsen van glas in ramen of kozijnen. De werkzaamheden beginnen altijd met het inspecteren en opmeten van het raam of kozijn. Aan de hand hiervan kan de glaszetter het gewenste glas bestellen of op maat snijden. Als alles gereed is, zal het kozijn of raam voorbereid worden op het plaatsen van het glas. Kit of oud glas wordt eerst verwijderd, voordat de glaszetter het nieuwe glas kan plaatsen. Het het leveren en plaatsen van het glas, zal de glaszetter zeer nauwkeurig te werk gaan. Met een zekere precisie zal het glas geplaatst worden.

Waar werkt een glaszetter?

Glas kan op verschillende locaties, voor verschillende doeleinde gezet worden. Een glaszetter zal over het algemeen voornamelijk worden ingezet bij de nieuwbouw, onderhoud of renovatie van een woning of bedrijfspand. Vaak gaat dit in samenwerking met aannemers, onderaannemers of timmerbedrijven. Verder zal het werkgebied afhankelijk zijn van de werkzaamheden die de vakman uitvoert. Een glasschadebedrijf zal zich bijvoorbeeld voornamelijk bezighouden met het herstellen van glasschade, waar andere glaszetters meer gericht zijn op het plaatsen of verwijderen van glas.

Uitbreiden van het kennisniveau

Om het glaszetters beroep te mogen uitoefenen is in principe geen opleiding vereist. Echter zijn er wel verschillende opleidingen die de basis kunnen vormen voor een goede vakman. Daarnaast is het ook aan te raden om het kennisniveau continu uit te breiden door middel van cursussen. Net zoals in elke branche, zijn er ook binnen de glaszetters branche veel veranderingen. Waar eerst enkel werd gewerkt met enkelglas, zijn er vandaag de dag veel verschillende glas soorten. Al deze soorten glas zal een vakman op een andere manier moeten behandelen en plaatsen. Het volgen van cursussen biedt hiervoor de oplossing. Op deze manier kan een glaszetter op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Glaszetter inschakelen?

Heeft u een glaszetter nodig of verdere vragen over het glaszetters beroep? Neem dan gerust contact op met de glaszetter Leiden. U kunt ons 7 dagen per week, 24 uur per dag bereiken. Hierdoor kunnen wij u kapotte glas ook in het weekend of in de avondtijd voor u repareren of vervangen. Wel zo’n fijne gedachte toch?

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Het laatste nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Menu
Call Now Button