ClickCease

Moet ik een sterretje in mijn ruit laten maken?

Neem contact op

sterretje in ruit

Een sterretje in uw ruit is altijd vervelend. Het kom ook nooit gelegen, maar wanneer u een sterretje in uw ruit hebt, dan is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Dit voorkomt dat het sterretje in een scheur of bart verandert. Een scheur in uw voorruit is niet alleen gevaarlijk, doordat uw zicht beperkt wordt, maar moet ook direct worden vervangen. In dit artikel leest u meer over hoe een sterretje kan ontstaan, wat de gevolgen zijn wanneer u het sterretje niet laat maken en hoe u het beste uw sterretje laat repareren.

Hoe kan een sterretje in een ruit ontstaan?

Een sterretje in een ruit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is steenslag. Dit ontstaat wanneer er door rijdend verkeer kleine stukjes asfalt opspringen die vervolgens tegen uw ruit aankomen. Vooral na een vorstperiode komt steenslag veel voor. Het asfalt is dan namelijk zeer bros. Hierdoor komen er veel losse steentjes op het asfalt te liggen. Deze steentjes kunnen tijdens het rijden tegen uw ruit aanspringen. En voilà, u hebt een sterretje in uw ruit.

Wat kan er gebeuren als u het sterretje niet maakt?

Een sterretje op zich niet heel ernstig, in principe kunt u er mee verder rijden. Als de ster nog niet is vertakt, mag u er wettelijk gezien ook gewoon mee doorrijden. Echter voor uw eigen veiligheid en dat van de andere weggebruikers, kunt u het beter wel zo snel mogelijk laten repareren. Het kan namelijk een ruitbreuk veroorzaken. Vooral bij grote temperatuurverschillen kan een sterretje een barst maken. Bijvoorbeeld als u de auto snel verwarmt op een koude dag. Hoe langer u wacht met een reparatie, hoe lastiger het wordt en hoe groter de kans op een ruitbreuk. In dat geval zult u de gehele ruit moeten vervangen.

Sterretje laten repareren

In het geval van een sterretje in uw ruit is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Gelukkig is een klein sterretje, niet groter dan een €2 muntstuk, in uw ruit snel en eenvoudig te repareren. Blijf er daarom niet te lang mee doorrijden.

Voor al uw glasschade kunt u terecht bij glaszetter Leiden. Zij kunnen binnen een mum van tijd uw ruit repareren of vakkundig een nieuwe ruit plaatsen. Bent u met spoed op zoek naar een glaszetter? Ze zijn 24/7 bereikbaar. Bij glasschade is de glaszetter in Leiden altijd snel ter plaatse.

 

 

 

 

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Het laatste nieuws

Wij zijn beschikbaar voor alle glaszetters werkzaamheden

Spoed? 24/7 bereikbaar!

Veel glassoorten

Vakkundige hulp

Snel plaatsen van nieuw glas

Menu
Call Now Button