De diverse soorten glas

De diverse soorten glas

Je hebt veiligheidsglas en gewapend glas. Er is dubbel glas en isolatieglas dat dan weer beter zou moeten zijn. Er is zonwerend glas en vierseizoenen glas, en ga zo maar door. In dit artikel zullen we in het kort enkele typen glas met hun specifieke eigenschappen benoemen.

Draad glas

Een voornamelijk in wat oudere woningen veel voorkomend soort glas, is draad glas. Dit glas wordt gemaakt door net na de productie van het dan nog enigszins zachte glas, een ijzeren frame in het glas te duwen. Op deze manier krijg je een soort gewapend glas, zoals er ook gewapend beton is waar een ijzeren frame in wordt verwerkt. Het voordeel van dit soort glas is dat het glas extra stevig wordt en daardoor beter inbrekers kan tegenhouden dan glas zonder een dergelijk frame. Draad glas is er in diktes van 6 en 8 millimeter, al worden er tegenwoordig soms ook andere diktes gefabriceerd.

Isolatieglas

Rain water dripping over a windowDe term isolatie in het woord isolatieglas duidt op de goede isolatie eigenschappen die isolatieglas bezit. Isolatieglas bestaat eigenlijk uit twee losse glazen met daartussen een loze ruimte. Deze ruimte dient ter extra isolatie. Hier kan lucht in gestopt worden wat al enigszins goed isoleert, maar er kan ook voor gekozen worden om deze ruimte met een zogenaamd edel gas te vullen. Hierdoor worden de isolerende eigenschappen nog verder verhoogd en kan dus HR++ glas worden geproduceerd. Isolatieglas wordt dankzij de goede eigenschappen vaak in de woningbouw gebruikt; met dit glas kan de energierekening ver omlaag worden gebracht als er op dit moment nog geen isolerend glas aanwezig is.Call Now Button