Glas in lood raampje vervangen

Glas in lood raampje vervangen

Veel mensen laten tegenwoordig een glas in lood raam in hun woning zitten als verfraaiing van het huis. Evenals bij gewoon glas, is het bij deze fraaie glassoort ook mogelijk dat er een deel van het raampje sneuvelt. Indien dit bij u het geval is, hoeft u niet direct de hele ruit te vervangen. Bij een glas in lood raam dat bestaat uit verschillende vakjes, is het namelijk ook mogelijk om alleen het betreffende glaasje te vervangen.

Kapot glaasje verwijderen

glas-in-loodHet kapotte glaasje verwijderd u met behulp van een loodmes. Snij de soldeerpunten in tot het midden. Indien u dit bij alle punten gedaan heeft, kunt u het mes onder het loodprofiel steken. Duw het lood vervolgens zo ver mogelijk omhoog. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u voorzichtig de glasscherven van het kapotte glas in lood raampje verwijderen. Tot slot haalt u alle kleine glassplinters en de oude kitresten weg.

Nieuw glas in lood plaatsen

Het plaatsen van een nieuw glaasje is niet lastig. Snij eerst het glas op maat en zorg daarna dat u de hoekpunten een beetje rond maakt. Wanneer alles goed is opgemeten, pas het nieuwe glaasje in het loodprofiel. Buig de omhoog staande loodranden in dat geval weer naar beneden, maar doe dit nog niet helemaal. Breng eerst wat glas in lood kit aan en duw de loodranden vervolgens op het glaasje.  Zo ziet uw glas in lood raam er binnen de kortste keren weer als nieuw uit.Call Now Button