Maakt u al gebruik van zonwerend glas in huis?

Maakt u al gebruik van zonwerend glas in huis?

Tijdens de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden. De verwachting is dat de temperaturen zomers enkel nog zullen stijgen in de komende jaren! Om voorbereid te zijn op deze warmte, kan het slim zijn om het gebruik van zonwerend glas in huis te overwegen. Met zonwerend glas zal de hoeveelheid licht in huis nauwelijks afnemen, maar blijft de temperatuur wel op peil! Zeker in ruimtes die op het zuiden gelegen zijn, kan de temperatuur al snel flink oplopen tijdens warme zomerdagen. Een te heet huis is voor niemand prettig! Niet voor uzelf, niet voor bijvoorbeeld uw kinderen niet voor huisdieren. Als zij de warmte buiten uw woning proberen te ontvluchten hebben zij in huis geen plek om af te koelen. Met zonwerend glas gaat u een dergelijke situatie tegen.

Werking van zonwerend glas in woningen

De werking van zonwerend glas wordt niet volledig gedekt door de benaming van dit type glas. Zonwerend glas doet wellicht vermoeden, dat het zonlicht buiten woningen gehouden wordt. Dit is echter niet correct! Niet voor niets noemt men zonwerend glas ook geregeld warmte werend glas. Op dit type glas is een speciale coating aangebracht, die ertoe leidt dat warmtestralen weerkaatst worden. Zo komt tot 60% minder warmte uw woning binnen, in vergelijking met het dubbel gas wat in veel huizen gebruikt wordt. Het blijft vanzelfsprekend belangrijk om ook uw deuren gesloten te houden.

Voordelen van zonwerend glas in huis

Het voornaamste voordeel van het gebruik van zonwerend glas, is vanzelfsprekend het feit dat een groter deel van de warmte buiten uw huis wordt gehouden. Dit is echter niet het enige voordeel van dit type glas! Denk ook aan het feit dat u geen andere vormen van zonwering meer hoeft te plaatsen. Alternatieven voor zonwerend glas zouden bijvoorbeeld een zonnescherm of een warmtewering kunnen zijn. Vergelijkbaar met dit punt is de mogelijkheid om uw gordijnen open te houden in de zomer.

Zonwerend glas in uw woning laten plaatsen

Voor het plaatsen van zonwerend glas in uw woning kunt u rekenen op de hulp van onze glaszetters. De glaszetters hebben een ruime ervaring in het vervangen van ruiten. Het is erg belangrijk dat de ruiten op de juiste wijze geplaatst worden. Wanneer dit niet zou gebeuren, zou er speling tussen de ruit en het kozijn kunnen ontstaan. Via deze kieren trekt de warme lucht alsnog bij uw woning naar binnen. Precies hetgeen u wenst te voorkomen met zonwerend glas! Daarbij maken deze kieren de kans op een inbraak groter.Call Now Button